Wat als ik hier tekst inzet.

Actueel

50, 100 of 200km schaatsen voor kinderen met een moeilijke start.

Hoog bezoek aan de Weissensee!

Dit jaar een hele speciale editie van Weissensee4kids Alternatieve Elfstedentocht. We kregen hoog bezoek!

Onze speciale gasten Beate en Florida uit Namibië kwamen naar Oostenrijk om van dichtbij mee te maken hoe onze deelnemers zich inspannen om geld in te zamelen voor Orange Babies en het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Het was hun eerste ontmoeting met bevroren water en de witte zachte sneeuw. Ze keken hun ogen uit en bonden ook zelf de schaatsen onder om te voelen hoe dat is.

Florida staat als countrymanager aan het hoofd van meerdere projecten voor Orange Babies, waaronder het project van de 5 Rand School dat Weissensee4kids heeft omarmd. Beatha is ervaringsdeskundige en zet zich in om andere kinderen met haar kennis en ervaring te begeleiden in hun weg naar een gezond en kansrijk leven.

In Okahandja, Namibie, geeft Florida leiding aan twaalf Community Mothers en Fathers, gerekuteerd uit de community. Ieder van hen zorgt voor een groep kinderen. Deze kinderen ontvangen liefde en steun van deze Community Mothers en Fathers, wat deze wees- en kwetsbare kinderen hard nodig hebben. Daarnaast ontvangen 549 kinderen van de 5 Rand Primary School, een school met leerlingen van grade 1-7, voedingsondersteuning en wordt hun gezondheid goed in de gaten gehouden.

Tijdens een van de avondprogramma’s aan de Weissensee vertelden Florida en Beatha over hun leven en hun ervaringen, en de impact die de bijdrage van Weissensee4kids maakt op de levens van zoveel kinderen in Namibie. Dit maakte voor onze deelnemers en hun meegereisde supporters heel tastbaar hoe belangrijk hun deelname aan de 12e editie van Weissensee4kids Alternatieve Elfstedentocht is. Het gaf ze een extra energieboost om de volgende dag van start te gaan en alles te geven voor deze kinderen.

Terug naar actueel

Schaatsen voor kinderen met een moeilijke start