Master Team Weissensee4kids

50, 100, 150 of 200 km schaatsen voor kinderen met een moeilijke start.

Wie zijn het master Team Weissensee4kids?

Wie zegt dat wedstrijdsport ophoudt na je 35e jaar is bij ons aan het verkeerde adres. We willen het weliswaar niet erkennen, maar fysiek zijn helaas de scherpe kantjes er wel een beetje af. Maar dat compenseren we ruimschoots met onze mentale weerbaarheid, gedrevenheid en discipline.

Wij zijn de masters van het Weissensee4kids masters schaatsteam. Met veel beleving en passie staan wij, Gerrit, Kurt, Rene, Arno en Alfred elke week weer aan de start voor onze masterwedstrijden. Nu kun je je afvragen of we die rondjes op de kunstijsbaan nog niet een keer uit ons hoofd kennen. Natuurlijk is dat zo, maar misschien of eigenlijk weet ik het wel zeker, we zijn gewoon verslaafd aan die rondjes, we kunnen gewoonweg niet zonder. Schaatsjunks, dat is wat we zijn!

Maar toch, diep in ons hart is er voor ons maar één echte drijfveer. Diep van binnen gaat het ons maar om één ding. Intrinsiek gemotiveerd voor eigenlijk maar één ronde. En dat is die ene ronde van 200 km in Friesland. Daar doen we het allemaal voor. De één heeft hem al eens gereden, de ander nog niet. Maar stuk voor stuk hebben we allemaal dezelfde droom, nog één keer deze ultieme ervaring meemaken. Inmiddels is het al bijna 22 jaar geleden en maken we al 22 jaar afspraken met potlood in de agenda voor de maanden januari en februari. Dream on! Wordt er tegen ons gezegd. Dat doen we dan ook maar, het wordt bijna een mythe. Maar, zeggen we dan ‘hij komt elke dag een dag dichter bij’.

Al 22 jaar zoeken we het internet af naar die ene weersvoorspelling die die horrorwinter voorspeld. Ook dat hebben we nu weer gedaan en warempel, zelfs ‘onze’ Piet Paulusma voorspelt een echte winter! En ondertussen schaatsen we onze wedstrijden om de verschillende ijsbanen. Vaak op onmogelijke tijden, avonds laat, koude hal, geen publiek, maar genieten doen we als nooit tevoren. En bovendien staan we ook nog met enige regelmaat op het podium.

Tja wat is (te) oud? Laat maar komen die Elfstedentocht, we zijn er klaar voor!

SAMEN IN BEWEGING
Daar doe je het voor!
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten