Wat als ik hier tekst inzet.

Actueel

50, 100 of 200km schaatsen voor kinderen met een moeilijke start.

Orange Babies vertelt wat er gebeurt met het geld dat Weissensee4Kids opgehaald heeft in 2023

Wat gebeurt er met het geld? Onze goede doelen vertellen erover…

Regelmatig wordt ons gevraagd wat er met het geld gebeurt. 100% gaat naar onze goede doelen, waarbij het geld 50-50 verdeeld wordt. Er blijft dus niks aan de strijkstok hangen!
Eind mei lieten de vertegenwoordigers van beide goede doelen aan ons Bestuur zien wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt dankzij de bijdrage van Weissensee4Kids. Daarbij vertelden ze ook hoe ze het geld gaan besteden dat dit jaar opgehaald is door de deelnemers van de 11e editie van Weissensee4Kids.

 

Ronald McDonald Huis Zwolle

Voor het Ronald McDonald Huis en de beide Huiskamers – Isala ziekenhuis en Medisch Spectrum Twente – zijn de fondsen van Weissensee4Kids belangrijk omdat zij als organisatie geen enkele vorm van subsidie ontvangt. De fondsen van Weissensee4Kids worden gebruikt voor het onderhoud van de gebouwen en installaties, energie en veiligheid, maar ook voor investeringen.

Zo zijn in 2022 – na 19 jaar – alle 8 gastenkamer, de kamer van de nachtvrijwilliger, de gangen, het trappenhuis en de entree volledig vernieuwd, inclusief verlichting, noodverlichting naast de vloeren en de plafonds. Hierdoor voldoet het weer aan de eisen van de huidige tijd.

Voor dit jaar staat de verbouwing van de zolder op de planning. Hier maken ze een plek voor de nachtvrijwilliger. De kamer die daar nu voor gebruikt wordt, kan daardoor ingezet worden voor de ouders. Het is fijn om straks een extra kamer beschikbaar te hebben en daarmee pieken in de bezetting op te kunnen vangen.

Volgend jaar staat de verbouwing en uitbreiding van de Huiskamer Isala op het programma. Net als in Enschede willen ze hier een grote kookgelegenheid bouwen. Een plek waar ouders als familie bij elkaar kunnen zijn om te ontspannen en ook om zelf een maaltijd te maken. Gezinsmomenten creëren voor ouders en eventueel hun zieke kind(je) dat verblijft op de kinderafdeling. Hoe fijn is dat! Het geeft ouders rust en doet het welzijn van het kind(je) goed.

Orange Babies

Het OBCD Nutrition Program is door Orange Babies opgezet om het onderwijs te ondersteunen door te zorgen voor verbeterde voeding en persoonlijke verzorging van de schoolgaande kinderen. Elk kind wordt toegewezen aan een Community Mother die verantwoordelijk is voor toezicht op aanwezigheid, hygiëne en mogelijke huishoudelijke of gezondheidsproblemen.

In 2022 hebben 617 kinderen op schooldagen (ma-vrij) een dagelijks ontbijt en lunch gekregen. Dit heeft het schoolbezoek verhoogd en de leerlingen gemotiveerd. Informatie wordt beter verwerkt en de leerlingen zijn meer gefocust op hun werk. Na school wordt er aandacht besteed aan de leesvaardigheid van de kinderen. Leerlingen kunnen boeken lenen en lezen in de bibliotheek. Oud-leerlingen die voedingsondersteuning nodig hebben, blijven aangesloten bij het Program. In ruil daarvoor helpen zij andere kinderen met hun huiswerk.

De Community Mothers deden maandelijks twee huisbezoeken. De bezochte ouders en verzorgers ontvingen informatie over en begeleiding bij de fysieke gezondheid en het welzijn van hun kinderen. Tijdens de huisbezoeken werden in totaal 6 meisjes en 8 jongens overgebracht naar het hostel (OB Home), omdat deze kinderen te maken hebben gehad met geweld, misbruik en verwaarlozing. In het OB Home krijgen zij individuele aandacht die zij nodig hebben, ter voorbereiding op een betere toekomst. De kinderen houden wel regelmatig contact met hun familie en de gemeenschap waar ze vandaan komen. In 2022 bood Orange Babies Home onderdak aan 34 kinderen, met 18 meisjes in het meisjeshuis en 16 jongens in het jongenshuis.

Met het tuiniersprogramma zette Orange Babies een micro-circulaire voedselvoorziening op. Deze kennis en informatie proberen ze over te dragen aan de kinderen. Regelmatig werd gekookt met producten uit eigen oogst, en de overige producten werden verkocht aan de gemeenschap. Met dat geld werd weer ander voedsel of de benodigde zaden voor de tuin gekocht.

 

Meer informatie over onze goede doelen

Terug naar actueel

Schaatsen voor kinderen met een moeilijke start